DEKBEGELEIDING

Na ruim 25 jaar ervaring in het begeleiden van onze eigen honden en de honden van vrienden, bekenden en 'hoort-zegt-het-voort', is het mij duidelijk geworden dat er binnen de kynologie behoefte bestaat aan een dekbegeleider 'dekmeester' in het Noorden van het land. De term 'dekmeester' voldoet in mijn geval niet omdat ik ga voor het totaalplaatje en dat is mede het opleiden van nieuwe dekreuen zodat ze mijn hulp niet meer nodig zijn. En ook voor de teef moet de dekking een positieve ervaring zijn. Daar zet ik op in.

In de loop van de jaren heb ik allerlei rassen begeleid, van groot naar klein, van harig naar kaal. Uit deze begeleiding zijn heel veel pups geboren. Ook vanuit het buitenland weten ze me te vinden.

Inmiddels ben ik door onze dierenartspraktijk gevraagd om dit voor hun cliënten te doen.

Het wordt daarom tijd om aan deze service een beetje meer aandacht te schenken. Mijn doel is altijd om de begeleiding zo te laten verlopen dat de honden dit als prettig ervaren. Onervaren reuen hebben soms een beetje begeleiding nodig en kunnen na een paar keer zelfstandig dekken. Het dekken kan hier aan huis gebeuren maar ik kom ook op locatie want voor sommige honden werkt het niet om naar een ander te gaan.

Hoe gaat het te werk? Het eerste contact is per telefoon, daar neem ik uitgebreid door wat er al gebeurt is en hoe de vorderingen zijn. Samen gaan we dan bekijken wat de volgende stap is. Dekken in Eenrum of bij de baas thuis.

Aan de hand van het gesprek kan ik al een aardige inschatting maken over de situatie. In mijn langdurige ervaring ben ik het meeste al wel tegen gekomen. Uiteraard neem ik de tijd om vriendjes met de beide honden te worden en wil ze even observeren in hun gedrag. Daarna gaan we respectvol hulp bieden om een dekking tot stand te brengen.

Mocht u gebruik willen maken van mijn dekbegeleiding dan kunt u mij voor de details bellen op nr: 0595-491696.

Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE