FEBRUARI 2019

De koude dagen aan het begin van februari zijn voor de honden heerlijk. Lekkere vorst en geen sneeuw. Onze honden spelen graag buiten en ik moet echt aandringen voordat ze binnen komen. Behalve Katinka, die heeft een plekje op de bank gereserveerd voor deze dagen, hihi. Helaas duurde dit maar kort en is het nu guur en koud. Het lijkt er op dat onze Katinka drachtig is. Nog een weekje en dan zullen we meer kunnen zien.

Ook worden er weer diverse honden gedekt van groot tot klein. Het is iedere keer weer een verrassing wat ik aantref.

Nog een paar dagen en we beginnen met het röntgenen van het O en P nest. Bijna alle honden zijn ingeschreven en ik ben reuze benieuwd om te zien hoe ze zich ontwikkeld hebben en uiteraard hoe hun heupen zijn. Het is altijd spannend om te wachten op de uitslagen. Uiteraard heb je zelf wel een idee maar dan nog. De expertise gebeurt door hen die er voor geleerd hebben en daar ben je dan weer van afhankelijk.

Vanmiddag was het eindelijk eens heerlijk weer inclusief een strakke blauwe lucht. In de ochtend waren Maxwell, Katinka en Qyra al mee geweest op een fietstochtje en nu heb ik Suzan op een wandeling met de fiets getrakteerd, hihi. Samen met Qyra aan de riem, ik in het midden en de fiets aan de rechterkant. Een hele optocht op het fietspad, grijns. Maar ja, alles moet geleerd worden. Dus met elkaar lopend naar het fietspad langs het water en daar heb ik de dames los gedaan. Qyra vond er niets aan dus die bleef bij mij lopen maar Suzan die zette de sokken er in en daardoor kon ik ook stukjes fietsen. In het begin heb ik even tegen haar kontje aangetikt met het wiel zodat ze wist dat voor de fiets lopen niet verstandig is, grijns, en daarna hield ze m’n wiel goed in de gaten. Ze heeft zich heerlijk uitgeleefd en na een kleine kilometer ben ik weer omgedraaid. Weer een stuk wandelen terwijl Suzan als een mallejan aan het rennen was en Qyra als een sok naast me liep, haha. Toen we weer op het fietspad aan onze weg waren heb ik Suzan aangelijnd en rechts naast de fiets gezet. Toen moest ze in draf aan de fiets lopen, hihi, ik viel bijna om van de snelheid maar ze deed het voor de eerste keer prima. Uiteraard prijs ik haar de hemel in en zag ik haar genieten van dit nieuwe spelletje. Komt goed met het spul. Dit zijn leuke oefeningen voor een paar keer in de week.

De eerste drie honden zijn geröntgend. Wat fijn om te zien dat de mensen er zo goed op gepast hebben en dat ze daardoor uitgegroeid zijn tot wat ik al in het nest zag, hele herkenbare Courtly honden, hihi. Alleen onze Beppie, zij is wat een ander type. Maar dat hele nest was van een ander type dus klopt dat ook weer. En de eerste drie gedroegen zich keurig op de röntgentafel. Mooie stabiele karakters. Ook de volgende dag was het een feestje. Wat een fijne jonge honden zijn het geworden. De baasjes hebben er allemaal prima voor gezorgd en dan heb je wat. Er was niet één die moeilijk deed op de röntgentafel en toen was de klus zo geklaard. De baasjes hebben nog een tijdje gezellig in de wachtkamer zitten koffie en thee drinken. Het maken van de groepsfoto was ook een fluitje van een cent want alle honden, ook de jonge reuen, waren sociaal en vriendelijk naar elkaar toe. Ik ben erg trots op deze twee nesten. Nu gaan we vol spanning de uitslagen van de OFA afwachten.

Zoals het er nu uit ziet wordt bij de volgende loopsheid Beppie ook gedekt. Ze is mooi volwassen gegroeid en haar rug is prima. Op de uitslag van haar heupen en ellebogen wachten we nu. Beppie heeft over vier weken een afspraak bij de oogarts voor haar ECVO test en dan is ze er helemaal klaar voor. Dan gaan we wachten tot ze loops wordt en mag ze met Maxwell de bosjes in, hihi. We gaan voor een spannende en leuke puppie-zomer.

Onze Katinka is nu vijf en een halve week drachtig en heeft al een lief buikje. Het eten kan er niet meer in één keer in maar splitst ze op. Ze gaat nog wel mee te fietsen maar dan maken we het ritje wat korter. En een andere keer neem ik Katinka en Suzan mee op een tochtje want ook Suzan maakt een paar keer per week een kort ritje.

Voor een paar dagen hebben we de mini-dobermann Stella bij ons. En zij gaat nu ook mee met de fiets. Voor Stella is een tochtje van vijf kilometer niets. Ze doet dit met twee vingers in haar kleine neusje, hihi. Maar genieten doet ze zeker. Ze is de grote vriendin van Qyra en Suzan. Ook Suus is een weekendje over geweest. Die vind het hier ook heerlijk en geniet van de honden en van het rennen in de tuinen. Al met al hebben we hier weer genoeg reuring gehad.

 

 

We zijn benieuwd wat de volgende maand ons brengt…………….

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE