MAART 2019

De maand begon met fijn droog winterweer. En volop zonneschijn. Helaas zal het niet lang duren maar iedere dag is meegenomen.

Ook hebben we op de eerste van de maand een gezellige show in Groningen gehad. Maxwell en Qyra mochten mee. Wat hebben we weer leuke mensen getroffen. Veel bekenden uit de provincie en veel fokkers. Uiteraard hebben de honden wat lekkers gescoord om mee te nemen. Ze hebben genoten van de stands en de ‘snoepwinkel’. De sfeer was weer op z’n Gronings, haha, gemoedelijk dus. En het leukst is dat we met een dagje rust nóg een keer showen mochten………..

De tweede dag deden Maxwell en Beppie mee en was Suzan mee ter lering en de vermaeck, hihi.

De beide honden hebben hun beste pootje voor gezet. Ook was Jennie gekomen met haar baasjes en natuurlijk hebben we het gezin en moeder met dochters uitgebreid op de foto gezet. En weer hadden de honden geluk, nu niet met wat lekkers maar met een mooi hondenbed. Ach ja, er is zoveel leuk, mooi en handig spul te koop dat je af en toe bezwijkt voor de verleiding, haha. Zelfs ik.

Minder leuk was het nieuws van één van de eigenaren van mijn pups dat ze wegens ouderdom hun hond moesten laten inslapen. Ze had de respectabele leeftijd van ruim 15 jaren bereikt. Net als hun andere cardigan die ook deze leeftijd bereikte.

Dat het ook anders kan bewezen Renzo en Rieke. Zij werden deze maand 16 jaar. En ze ‘doen’ het nog steeds. Zo fijn dat bij ons ras ook regelmatig hoge leeftijden bereikt worden.

Het buikje van Katinka is inmiddels uitgegroeid tot de ‘buik’ van Katinka. Ze moet nog twee weken dragen en doet het fantastisch. Het fietsen heb ik nu in tweeën gesplitst. De snelle Maxwell en Qyra gaan samen en daarna mogen Katinka en Suzan nog een stuk wandelen/rennen. Katinka heeft nog een flink tempo maar mij doet die buik haast zeer aan de ogen om naar te kijken. Langzamerhand ga ik in huis wat aanpassingen doen zodat we straks ‘puppie-klaar’ zijn. Oh oh, wat toch weer heerlijk spannend. Voor Suzan wordt het de eerste keer dat ze een nest ziet want zij was van het laatste nest. Ben benieuwd hoe leuk ze het gaat vinden.

En toen brak de dag aan dat de laatste test voor Beppie gedaan zou worden. Het oogonderzoek door een oogarts voor honden. Hiervoor moesten we naar Drachten. Na een vlotte reis waren we er, de papieren waren al geschreven en toen moesten we nog even wachten op onze beurt. De dierenarts was erg tevreden, ze had hele mooie oogjes zei ze, hihi. Dus met een tevreden gevoel de laatste test doorstaan.

Ik had ook Suzan mee want deze beide dames moesten nog een prik hebben van onze eigen dierenarts. Dus van Drachten naar Winsum, haha, het was Suzan haar eerste keer voor de rabiës. En Beppie was aan de beurt voor de ziekte van Weil. Nu is het wachten op de loopsheid van Beppie, dan wordt ze door Maxwell gedekt.

En we worden op onze wenken bediend. Twee dagen na haar laatste test is Beppie loops geworden. En als ik nu tel, oh help!, dan is ze op haar top als het nest van Katinka geboren gaat worden. Haha, het zal hier ook eens allemaal rustig verlopen. Spannende tijden breken weer aan.

En of de dames met mij rekening houden! Katinka begon op vrijdag al met moeilijk kijken, niet eten of drinken en zich wat afzonderen. Zondag was de dag dat ik, als ik voer aanbood, blikken toegeworpen kreeg alsof ik haar wilde vergiftigen, hihi, en toen wist ik genoeg. Het is begonnen! Dus gezellig de kamer klaar gemaakt en samen met Katinka de nacht doorgebracht. Het hijgen was begonnen, en hield weer op, begon, hield op, begon, hield op enz. enz.

Ik had een paar keer gevoeld maar er zat nog lang geen pup in het geboortekanaal. Inmiddels was het maandagochtend en vond ik het genoeg. De grens voor zelfstandig puppen krijgen was verstreken. Om half twaalf zijn we naar de kliniek vertrokken en om twaalf uur kwamen de bakjes met pups er aan gehuppeld, achter mekaar acht pups die fris en monter uit hun zakje kwamen met sloten water. Het was weer een bende van jewelste. Na een minuut of tien lagen ze allemaal lekker onder de warmtelamp en konden we gaan kijken wat er geboren was. We vonden drie brindle reuen, twee rooie rakkermeiden, één driekleur teefje en twee waarvan het niet echt duidelijk was. Inmiddels lijkt het er op dat dit brindle pointed tricolours zijn. De kleur gaat zich in de komende dagen vast nog duidelijker laten zien. Allemaal met mooie blessen, nette kniekousjes en een wit puntje op de staart. En flinkerds waren het ook. Kortom, ik zeer tevreden. Mooie pups, gezonde Katinka en alles drinkt dat het een lieve lust is. Nu wordt het tijd om de zeven (eentje blijft hier) baasjes te verblijden met het nieuws dat er een pup voor ze is.

De dag nadat de pups geboren waren was Beppie zo ver dat ze met Maxwell een feestje wilde vieren, hihi. Dit heeft ze prima uitgezocht want dan is er voor haar alle rust als ze een nest gaat krijgen. De pups gaan inmiddels als een speer en Katinka voelt zich weer de oude. Ze wordt natuurlijk gruwelijk verwend *zucht*, maar dat heeft ze helemaal verdient. De lamp boven de pups kon na twee dagen al uit want ze vonden het duidelijk te warm. Het is een stoer nest en ik ben er erg blij mee. Onze Spencer flikt het toch keer op keer om zulke mooie en lieve pups te maken bij een diversiteit van moederdieren. Als fokker noem ik hem een topreu want dat is echt heel knap.

De nieuwe baasjes zijn inmiddels allemaal ingelicht en helemaal blij. De afspraken voor het bezoek over drie week zijn ook gemaakt. Tot die tijd is het hier genieten. Het eerste kleinkind heeft ze ook al bezocht en was helemaal onder de indruk van het spul, hihi. Ook kleinkind nummer twee is al langs geweest en heeft bij de pups gelegen, geknuffeld en gekust, haha.

En Beppie heeft haar eerste herpesinjectie gehad voor de dracht. Het wordt weer een spannende tijd.

En op de laatste dag van de maand was er weer een actie in de provincie waarbij je de ECVO test kon doen. Dit kwam mij heel mooi uit en daarom ben ik er met Maxwell en Qyra heen geweest. Alle oogjes zijn weer goedgekeurd.

 

Ik ben benieuwd wat de komende maand ons weer gaat brengen……………

 

Tot dan.

 

Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE